The Low-Maintenance, Bee-Friendly Garden

This long, narrow garden is in a beautiful location leading down to a canal, but it was messy patch of grass and the client had fallen out of love with the space. Charlotte likes to make a problem a solution, the existing straight, grey, block path and concrete circle dominated the garden and made it look longer and thinner. Charlotte counteracted that with curved beds and new seating area to catch the evening sun. These beds now enclose the plain circle and are planted with a profusion of bee-friendly plants that tumble over, softening the edges. Charlotte was keen to embrace the industrial heritage of the canal and suggested painting the fences grey and the dated-looking white columns black. Simple things can make a big difference! The client is delighted and says he has fallen in love with the garden and gardening.

Thanks to the client for the “Before” pictures on this page!